کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

وزیر خارجه ایرلند: سفارتمان در ایران را بازگشایی می‌کنیم

وزیر خارجه ایرلند گفت: می‌خواهیم سال آینده میلادی سفارت را بازگشایی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 14
کد خبر: ۱۲۲۲۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، «سایمون کاوونی» وزیر خارجه ایرلند که به تهران سفر کرده، امروز (دوشنبه) ۲۵ بهمن ماه پس از دیدار و گفتگو با حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

وزیر خارجه ایرلند در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران عنوان کرد: خوشحالم در تهران هستم. افتخار داشتم با آقای رئیسی ملاقات داشتم.

وی به نقش ایرلند برای تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: تشویق‌گر همه بودیم برای بازگشت به برجام. با ایران در سال گذشته تماس‌های منظمی داشتیم. متوجه هستم ایران به خاطر تصمیمات قبلی دولت آمریکا خشمگین باشد.

وزیر خارجه ایرلند اظهار داشت: ایران اقداماتی را در حوزه هسته‌ای برداشته است. ایرلند به دنبال خلع سلاح هسته‌ای بوده و هست.

کاوونی اظهار داشت: احیای برجام می‌تواند به نفع مردم ایران باشد. توافق در وین می‌تواند شرایط را برای همکاری بیشتر در سطح منطقه ایجاد کند. ایرلند می‌خواهد به همه طرفین کمک کند این مذاکرات را به پیش برده و به نتیجه برسانند. در سطح دوجانبه گفتیم باید همکاری‌ها و دیالوگ‌ها در برخی مسائل افزایش یابد. در ۱۲ ماه گذشته مذاکرات سطح بالایی داشتیم.

وزیر خارجه ایرلند گفت: می‌خواهیم سال آینده میلادی سفارت را بازگشایی کنیم. امیدواریم این مذاکرات را ادامه دهیم. فرآیند صلح خاورمیانه مسائلی است که ایرلند می‌خواهد کمک کننده بی طرف باشد، همانطور که در شورای امنیت این کار را انجام می‌دهیم.

وزیر خارجه ایرلند در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره زمان بازگشایی سفارت ایرلند در تهران خاطرنشان کرد: سفارت را بازگشایی خواهیم کرد به محض این‌که بتوانیم و باید مکان خوبی را پیدا کنیم. تیم ما به دنبال این هستند که انتظار دارم قادر باشیم این کار را در سه ماه اول سال آینده انجام دهیم. این تعهدی است که داشتیم و این کار را انجام خواهیم داد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره این‌که ایرلند برای نقش تسهیلگری در قطعنامه ۲۲۳۱ چه اقداماتی را صورت می‌دهد نیز اظهار داشت: تسهیلگر شورای امنیت نقشی بود که می‌خواستیم انجام دهیم، چون تاریخچه طولانی دارد. برای مبارزه برای اینکه مسائل خلع سلاح هسته‌ای یکی از اعتقادات ماست و علاقه‌مندی داریم نسبت به موضوعات منطقه و در ایرلند و امیدواریم یک نگرش متعادل و بی طرفلانه داشته باشیم. اعتقاد دارم دیگر طرفین برجام به ویژه کشور‌های غربی تعهد عمیق دارند که این کار را انجام دهند. اگر اعتقاد نداشتم این را نمی‌گفتم. الان این فرصت وجود درد و این عزم و اراده را دارند که این ار ارا نجام دهند و به ایران ضمانت را بدهند. دولت شما گفتند می‌دانم اعتماد الان سخت است، ولی به نظر من فرصت برای ایران بسیار بزرگ است، برای اینکه تحریم‌ها از بین برداشته شود و فرصت‌هایی که بعد از آن نصیب ایران شود.

وی گفت: بله به نظر من دولت‌های غربی متعهد و جدی هستند و یک کاری کنند که جواب بدهد. امیدوارم نتیجه آن را در آینده نزدیک ببینم و همه کشور‌ها به برجام برگردند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر